2010 m. kovo 28 d., sekmadienis

Besoin d'apprendre à vivre avec la douleur.

Pavadinimas ne šiaip sau. Jis tinka abėjomis prasmėmis. Ir fiziškai ir morališkai patirtą skausmą visuomet reikia mokėti valdyti. Prie Jo prisitaikyti. Nes Tu Jo nenugalėsi. Jis per stiprus. Ypač tas vadinamasis moralinis skausmas. Fizinį gali užmiršti numigęs ar išgėręs vaistų (na, tai padeda tikrai ne visada, bet dažniausiai), o moralinį Tu nubudęs vistiek rasi.
Penktadinį gavau septynetą iš Lietuvių kalbos, mano manymu pakankamai gerai parašiau matematikos kontrolinį, per langą vietoj fizikos kartojausi skaitinius, po skaitinių pasitikau mamą kuri man atvežė mano mėgstamiausią babnaninį KUBUŠ ir ibumetino. Po pamokų nuvažiavau į dainavimą, vadovė man pakėlė nuotaiką, o po jo keliavau namo. Tėvai jau buvo Birštono Jazz'o festivalį į kurį MES važiuojame kas du metus. Dėje, šiemet su broliu ir dėde likome namie, nes tėčiui šeštadienį į darbą, tad nelabai apsimokėjo.
Grįžusi namo išvedžiau šunį, pasiavikščiojau su juo po mikroną. Kartu pagainiojom dvi vištas ir gaidį, suradom puokštę pakalnučių ir daug nuotabių paukščiukų ant tvoros. Apsukusi ratą ir atsidūrusi prie namų pasiemiau savo Canon'ą ir nusprendžiau visą tai įamžinti kaip 2010 pavasarį. Bet.. Vištų ir vieno gaidžio nebebuvo, befotografuojant pakalnutes šuo jas sutrypė o paukščiukai jau seniai buvo tolimuosiuose soduose. Well.. Teko grįžti namo ir gamintis ko nors valgyti. Atvykus dėdei su Pijum išsikepėm po picą. Suvalgiusi iškarto nudūmiau į antrą aukštą, nes migreninis galvos skausmas priveda iki vėmimo. Ne. Nevėmiau. Ačiū Dievui.
Penktadienį užmigau 20:40 Nes niekas nedavė ramybės beprasmiais sms'ais, į kuriuos neatrašiau dėl beribio migreninio galvos skausmo. I HATE THIS.
2010.03.27 ŠEŠTADIENIS.
Pabudau. Galvos skausmas nebuvo liovęsis. Na.. Galiu apibūdinti tik taip: jaučiausi taip paisiai, kaip niekas kitas dar nesijautė šį rytą. Prasikankinau, kol pagaliau nesuėmiau savęs į rankas ir atsikėlusi iš lovos išgėriau Citramono. Po dvidešimties minučių skausmas atslūgo ir aš išsiruosiau po dušu. Besiprausdama ir kartodamasi dainų žodžiųs prieš dueto pamoką suvokiau, jog mama išsivežė feną. Damn. awesome. Man iki autobuso liko valanda, o plaukai šlapi. Tobulai išdžiuvo, tad teko juos susirišti į kuoduką ir užsidėti lankelį.
Vos spėjau į autobusą. Bekalbėdama su Ieva svarščiau šiandienos planus. Sumaniau pasikviesti Neringą! Su Ja susitikome prie žaliojo tilto ir ištisas tris su puse valandas vaikščiojome senamiesčiu. Užsukome į Indijos parodą G9, daaaaug mažyčių mielų parduotuvėlių ir daaaaaug kalbėjome. Kai pradėjo lyti mes vis dar ėjome gatvėmis. Neskubėjom. Džiaugėmės pavasariu ir.. Nušvitusia vaivorykšte. Besiklausydamos Nancy Sinatra'os stovėjome katedros aikštės kampe ir grožėjomės vienu iš pavasario teikiamų malonumų. Atėjus mano autobuso atvykimo laikui mes stovėjome stotelėje ir tebeklausėme RHChP - Californikation. Šiiiltai atsisveikinom ir sušalusios patraukėme savo keliais.
Gryžusi laukiau tėvų, piešiau naują suknelės eskizą (publikuosiu) ir stebėjausi, kur gi tėvai.. Prie namo durų prisistačius Einamtui, Devidui, Gretai ir Mindaugui sutikau su jais išeiti pasivaikščioti. Atėjus 20:30, žemės valandai, vaikščiojome per sod0 gatveles ir rėmėn ''IŠJUNKIT ŠVIESĄ. žemės valanda'', o įsitikinę, jog išjungta viskas, kas tik buvo įmanoma, prisėdome parke. Bekalbėdama pastebėjau, jog parvažiuoja sidabrinis colt'as.. MAMA IR TĖTIS, pasileidau bėgti paskui. Už penkiasdešimties metrų sušukusi ''MAMA'' gavau tik abėjingą 'ką?..' Kažkas čia ne taip. atidariusi duris pamačiau jos sugipsuotą ir jodu apipiltą ranką. Nusilaužė dešinės rankos mažojo pirstuko nago kaulą, jei suprantat, ką turiu omeny, tad netgi teko daryti operaciją, ir jį sujungti metalu. mums nenorėjo nieko sakyti, kad neišsigastume. chhm. maniau, šiektiek užpykti, bet bala nematė, pasitikau juos ir besidalindami įspūdžiais gėrėme Fantą.
Mamytei labai skaudėjo, tad tėtė nuvažiavo nupirkti vaistukų. Man skauda vien bežiūrint..
Ucch. Užmigau vėlai, nes bijojau kilti į antrą aukštą, nes ten buvo labai tamsu.
TTYS, Xoxo, Filthy.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą