2010 m. gruodžio 4 d., šeštadienis

Gruodis.04.

Žinai kokį dalyką pajutau? Inverno. Žiemą. Nuo pat ryto, (Šiandien pabudau labai anksti. Be žadintuvo pusę dvylikos) bet iškart nesuvokiau. (Panašu į mane). Pabudusi iškart pasidariau kavos, įsijungiau kompiuterį (čia kas be ko) ir pradėjau džiaugti gyvenimu. Pūga už lango išsklaidė blogas mintis, kava išgelbėjo nuo galvos skausmo o kompiuteris mestelėjo man idėją. Gaminti. Ilgai nedelsiau ir po keturių valandų nusprendžiau pasidaryti pusryčius. Keptuvė tūnojo indaplovėj ir aliejaus nebuvo nė lašo. Na buvo. Alyvuogių aliejaus. Taip, jis žymiai sveikesnis ir bla bla bla. Na ką gi. Pasiėmiau bliūdą, porą kiaušinių, alyvuogių aliejaus ir paskelbusi visai internetinei platybei jog šiandieną gaminsiu išėjau ieškoti nuotykių.
Į puodą, mažiausią iš turimų, įlašinau ir tai riebaus alyvuogių aliejaus. pusę nupyliau ir palikau tik tiek, kiek jau nebeišbėgo. Palaukiau kol įkais. Įmušiau porą kiaušinių ir.. jie prikepė.iškarto. Prie puodo dugno, šonų.. Šį eksperimentą teko baigti ir tenkintis Pijaus karštais sumuštiniais.
..Tuom mano kulinarinės kelionės nesibaigė. nusprendžiau prikepti šimtus imbierinių sausainukų. Pasiėmiau tešlą, ir pradėjau. Pasikviečiau į pagalbą brolį. Vis linksmiau nei man vienai. Ir prasidėjo.. Miltų karai, daužymai kočėlais, trukdymai.. Pora valandų ir traškūs bei šilti imbieriniai sausainukai su pienu buvo ant stalo.
Tarp kita ko. Šiandien labai daug laiko leidau su savo šunimi. Kadangi šiandien brolis mamos paliepimu įvedė naują tvarką - Urtė Airį veda porinėm dienom o Pijus - ne porinėm, teko eiti pasivaikščioti. Bespardydama sniegą apėjome tradicinį ratuką ir netyčią sutikom šviesaus kailio mišrūniuką. Airis puolė su juo žaisti, o aš, žinoma, fotografuoti. Įkelsiu porą nuotraukų. na o vakare vedžiojau šunį ne viena. Lydimi dviejų šunų nuėjome iki kalno, kuriam aš pašvenčiau visą likusią žiemą. Vėlus vakaras, šunų lojimas, tobulas oras ir kalnai sniego. Vėlgi žieminės nuotaikos.
Na kągi. Išsiplėčiau? Kaip gaila.





And it's my love - ginger cookies. : )
___
Urth.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą